2 Ekim 2012 Salı

Din Felsefesi ve Çakar Çakmaz Çakan Çakmak

Sizi gidi allahsız kitapsız pislikler! Lanet olası günahkâr çocuklar... Abdestsiz, namazsız, kaygısız, namussuzlar... Cevap verin! Tanrı yok mudur tok mudur he? Kurtuluş yolunuz peki? İbadet, kutsal mekân, dua, mucize? Ayin? Paskalya, Kurban ve Ramazan? Muhammed, Ali, İsa, Musa? Bakmayın aval aval, cevap verin! Konuşun dedik size! Konuşun! Oyun mu oynuyoruz lan burada! He? Biz sizi yola getirmesini biliriz:

Kim Allah'a ve Resulüne iman etmezse şüphesiz biz, kâfirler için çılgın bir ateş hazırlamışızdır. (Fetih Suresi/13 Türkçe meal Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır)

Konuşun dedik, konuşun yoksa dinimize imanımıza gebertiriz sizi:

Muhakkak ki ayetlerimizi inkâr eden kimseleri yakında ateşe atacağız. Onların derilerinin her yanışında, azabı tatmaları için onları(derilerini) başka deriler ile değiştireceğiz. Muhakkak ki Allah Aziz’dir, Hakim’dir. (Nisa Suresi/56 Türkçe meal İmam İskender Ali Mihr)

He şöyle yola gelin! Şimdi biraz sakin olun arkadaşlar! Korkulacak bir şey yok! Sizin için başka başka ayetlerimiz de bulunmaktadır, siz yeter ki bizimle kalın:

Beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. (Nisa/3 Diyanet Vakfı)

İslamiyet gibi tanrısı tek dinlerde emir, yasak ve doğmalar hep kardeştir; azıcık ucundan da erkek egemen:

Eğer bir adam kızını cariye(yani köle) olarak satarsa, kız, erkek köleler gibi özgür bırakılmayacak. (Eksodus, 21,7)

Tanrı’nın varlığına dair düşüncelerinizi merak ediyoruz. Evrenin yaratılıp yaratılmadığını da soruyoruz. Ruhun ölümsüzlüğü hakkında düşüncelerinizi de önemsiyoruz. Allah belamızı versin ki! Biz kullarımızı(hatalı-hatasız) niçin yaratıyoruz? Eleştirsin, sorgulasın, büyüsün insan olsun para kazandırsın diye yaratıyoruz. Ama sizden insan olmaz anacım! Şimdi şuracıkta donunuza kadar soysak sizi gıkınız çıkmayacak!

“Bitirmeden önce felsefespri’ye yaraşır bir açıklama yapmak gerek: Aç bir insana yiyecek bir şey vermek için tanrıya inanmak şart değildir.” (NE LAN BU! ARTİSTLİĞİNİZ KİME OLUM! Dediniz ve hapı yuttunuz hiç boşuna yalan söylemeyin, kendi kulaklarımızla duyduk)

Bu yazıyı, Türkiye’deki Felsefe Bölümlerini katleden Doçentlere, Profesörlere kısacası tüm avanaklara armağan ediyoruz. Düşünememenize, anlayamamanıza şaşırmayarak…

“Felsefe profesörlerinin yüzünün kızarması gerektiği düşünülebilir, ne var ki bu onlardan çok fazla şey beklemek olur.”

İşte bu bizim en sinirli halimiz! 


7 yorum:

  1. Vaha vaahhh! hiç yorum almamış bu yazı:)
    elbette alamaz, şaşırmak boşuna. Velev ki ayetler şişede durduğu gibi durmaz da....
    "Anasını satiim bu dünyayı zaten kaybettik de, hiç olmazsa -öteki dünyayı- kaybetmeyelim" korkusunun ecele faydası olabilir.

    Nehirİda'dan zıpladım buraya, belli ki buraya yol açacağım, bir patikalık da olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç iyi yapmadınız! :)) Yok yok beni yanlış anladınız? İyi ki geldiniz buraya ama hiç iyi yapmadınız yorum bırakmakla... Alışmıştık susmaya :))

      Sil
  2. Yanlış mı anladım? Bir ben anladım sizi onu da yanlış anladım hı!
    Yazılarınızı oldukça felsefesprili bulduğum ve gürültü yaptığım için sizden özür dilerim:) Elimde değil ne yapayım. Doğrusu bütün kabahat öncelikle sizde... valla billa kuran çarpsın ki (bazen allah bazen de kuran çarpabilir) ben masumum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gereği düşünüldü:

      "şüphesiz biz, kâfirler için çılgın bir ateş hazırlamışızdır." Hatırladın mı? :))

      Geçmiş olsun, anlayışlı dostum... :)

      Sil
  3. din insanlarin en buyuk afyonu degil mi?hangi dinden olursa olsun kor gibi inaniyor insanlar,budist te ,ortadoksta,koyu katolik arkadaslarimda var.hepsi ayni muslumanda ,ortadoksta cennette iyi yer ayirmaya calisiyor.eeh alan memnun veren tanrilar memnun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle Hoş Geldi Özgür Tatlar :))

      Tanrıya bulaşma da tadını kaçırmasın insanlar. Vallahi, billahi ve tillahi asarlar insanı, tanrı bile kurtaramaz bizi :))

      Sil
  4. Selamun aleyküm camiye gidin imanınızdan ayrılmayın allah affeder belki sizi kafir değilsiniz dimi.

    YanıtlaSil