14 Eylül 2012 Cuma

Türkiye’de Ördek Olmak


Şişirme ya da değil ama ürkütücü bir haberle devam edelim:

"Bursa’nın Osmangazi İlçesi’nde, iddiaya göre 4 çocuk babası 50 yaşındaki A.Ç. önceki gece geç saatlerde alkollü olarak kayınpederinin evine gelmiş. Burada terastaki yatakta uyumak isteyen A.Ç kayınvalidesi ve kayınpederinin ısrarına rağmen içeri girmemiş. Sabah saatlerinde terasa gelen kayınpeder, damadının gittiğini, yattığı yatağın üzerinde ise tüy ve kan lekeleri bulunduğunu görmüş. Kayınpeder kendisine ait ördeği kümeste perişan halde bulunca durumu polise bildirmiş. Kayınpeder, “Sabah katlığımda yatağın üzerinden tüyler ve kanlar vardı. Kümesi açtığımda ördeğin güçlükle yürüdüğünü ve sendelediğini gördüm” demiş. İddiaları reddeden zanlı ifadesinden sonra salıverilirken, Kabahatler Kanunu’na göre 250 lira para cezasına çarptırılmış."

Ülkemizde yaşanması nispeten normal olan hadisedir. Daha önce de; damacana, tavuk, eşek, katır, at, kedi, köpek ve koyun gibi canlı cansız varlıklar, cinselliğimizle ilgili sorunlarımızın pırtlamasına yol açmıştı.

Böyle tuhaf ve olası işlere kalkışan insanların, acımasızca geyiğini yapacak değiliz. Bazı gazetelerin yaptığı gibi ördeğin gözlerine siyah bant çekmeyeceğiz ya da bazı televizyon kanallarında iddia edildiği gibi alkol alışkanlığının bütün bu yaşananlara sebep olduğunu da iddia etmeyeceğiz.

Şiddete uğramış, canından olmuş bir hayvan;  50 yaşında 4 çocuk babası bir insan ve son olarak da biz varız bu çemberin içinde.

Peki, kim yanlış? Hangi açıklama yerinde? Ne yapmalı?
 
Ördek, “Bedenim bana ait, adalet istiyorum. Haksızlık bu!” diyebilir. Biz de ona, “Evet, sen haklısın!” deriz.

Zanlı, “Beni bu sonuca yöneltende sizlersiniz. Ve kendi yaptığınız suça ceza kesiyorsunuz ve aslında kendinizi yargılıyorsunuz!” diyebilir. Biz de ona, “Evet, sen de haklısın deriz.

Ve bizden birileri çıkıp, “İyi de, ikisi birden haklı olamaz!” dediğinde. “Sen de haklısın!” demekten başka çaremiz yok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder